BIOGRAFIE - Stefaan Demoen / instrument: semi-akoestische gitaar

Al jaren lang bezig met muziek, startte Stefaan begin 2006 met de groep MoonWolf.

In zijn prille jeugdjaren studeerde hij gitaar, maar raakte wat uitgekeken op het instrument in de klassieke opleiding die hij genoot. Op zijn 16 de stichtte hij zijn eerste groep “Lumen”, waarvoor hij alle liedjesteksten en melodieën zelf schreef. Dit was lang vóór het tijdperk van digitale opnames in de home-studio, en als jongeling was er geen geld genoeg, waardoor er van deze composities geen opnames bestaan. Hij speelde wél in voorprogramma's van Armand, Raymond van het Groenewoud…

Enkele jaren later werd hij, vooral door zelfstudie en met wat lessen van beroepsviolisten, violist (jawel) bij een volksmuziekgroep. Dat was in 1985, toen de folk een ware hype aan het worden was. Hij deed met die groep drie studio-opnames, 1 op cassette en 2 op CD. Hij speelde in grote lokaties als Dranouter, Ancienne Belgique, De Vooruit. Ook het buitenland kwam aan bod (Nederland, Duitsland, Frankrijk, Slovenië). Binnen die groep bracht hij vernieuwing door een drummer en een bassist eraan toe te voegen.

Die bassist is sedertdien een rode draad geworden in de muzikale avonturen van Stefaan. (zie bio Jeroen).

Na 18 jaar in de folkwereld rondgestruind te hebben, nam Stefaan hiervan afscheid.

En nu is er dus MoonWolf, de rijpe vrucht van enkele jaren nadenken, spelen, cursussen, en het vinden van zielsgenoten om jazz te kunnen spelen.