BIOGRAFIE - Jeroen Dewulf / instrument: electrische basgitaar, contrabas

Jeroen is bassist in hart en nieren. Hij leerde spelen op electrische bas in zijn puberjaren en dit werd voor hem een passie. Hij nam bezit van het instrument door met veel lef mee te spelen met muziek op de radio, LP's, CD's, cassettes. Op die manier kweekte hij bij zichzelf een zeer geoefend oor, partituren waren aan hem niet besteed.

Hij werd door verschillende pop- en rockgroepjes aangetrokken omwille van zijn ongebreidelde fantasie op bas, en omwille van zijn durf om eigenzinnige dingen uit te proberen.

Op dezelfde manier raakte hij aktief in de folkwereld. Dezelfde groep als Stefaan overigens, waarmee de start werd genomen van een jarenlange muzikale reis tussen beiden. Tot op heden speelt hij vaak op podia als bassist in een folkgroep.

Enkele jaren geleden trok Jeroen dan toch naar de muziekschool, want hij nam een sprong in het ongewisse : hij wou contrabas leren. Bijna wandelend leerde hij noten lezen, nam hij kennis van het instrument, en ook hier viel zijn durf en kennis algauw op bij zijn leraren. Tot zover zelfs dat hij tijdens een duoconcertje met zijn lerares haar solopartij moest overnemen omdat zij haar partituur vergeten was.

Jazzmuziek was evenwel nog een onbekende, tot op het moment dat hij samen met de twee andere groepsleden van MoonWolf in een jazzcursus nieuwe dimensies van muziek leerde kennen.

En van uitdagingen heeft deze man geen schrik.