ALGEMEEN & LOGISTIEK


1. De groepsnaam

Heel eenvoudig eigenlijk : de namen van de groepsleden zijn Demoen en Dewulf. Mits enige fantasie ziet men hierin Maan en Wolf, vertaald in het engels.
We vonden dit goed klinken, en we vonden ook een mooi logootje.
In de wereld van amuletten en symbolieken staat MoonWolf voor geluk en evenwicht.


2. Flemish Westcoast jazz

Alle groepsleden wonen aan de westkust van Vlaanderen of zijn daarvan afkomstig. Vandaar dus ‘westcoast’.

Maar ook ‘westcoast’ doordat deze term belangrijk is in de geschiedenis van de jazz. Daarin zijn twee stromingen van groot belang : aan de Oostkust van Amerika waren voornamelijk jazzmuzikanten aktief die snelle, nerveuze jazz speelden (bebop stijl) zoals John Coltrane, Charlie Parker. Dat waren trouwens voornamelijk Afro-Amerikanen. Hun muziek werd voornamelijk uitgebracht op het bekende label ‘Blue Note’.

Terzelfdertijd was er een beweging aan de Westkust van Amerika, waar naast Afro-Amerikanen ook heel vaak blanke jazzmuzikanten een veel meer bezadigde, melodieuzer muziek speelden, meer de ‘cool jazz’, rustiger, zoals men zegt ‘laid-back’. Voorbeelden daarvan zijn Stan Getz, Dave Brubeck. Hun muziek werd voornamelijk op plaat gezet door het label ‘Pacific Jazz’, en kreeg effectief ook de naam Westcoast jazz opgespeld.

MoonWolf speelt een ruim palet van muziekstijlen, maar de rode draad doorheen het hele repertoire is wel het improvisatorisch aspect zonder te pretenderen moeilijke jazz te spelen. Alle drie de muzikanten volgden evenwel in dezelfde klas een opleiding in jazzmuziek, wat heeft bijgedragen tot het opstarten van de formatie MoonWolf.

Er worden zowel jazz-standards als populaire deuntjes geïnterpreteerd, maar ook worden eigen nummers gebracht. Ook de trendy Zuid-Amerikaanse ‘Latin’ muziek heeft zijn plaats.
Door de ‘laid-back’ stijl is de muziek die MoonWolf brengt, bijzonder geschikt als inkleuring bij recepties, op gelegenheden waar mensen ‘socializen’, of als achtergrond bij om het even welke gelegenheid waar live muziek op zijn plaats is.


3. Wie is wie ?

Jeroen Dewulf : electrische basgitaar, contrabas.
Stefaan Demoen : semi-akoestische gitaar
Arne Demoen : drums, percussie


4. Logistiek

Voor de optredens tot 200 personen brengen we alles zelf mee qua versterkingsmateriaal.
Er is ook een microfoon voorzien, voor in geval er op de gelegenheid waar we spelen, de organisatie/familie/deelnemers of wijzelf iets willen zeggen tegen de aanwezigen.
Het enige wat voorzien moet zijn is een stopkontakt in de nabijheid, en twee stoelen zonder leuningen.
Uiteraard ook voldoende ruimte om plaats te nemen met een contrabas, een drumset en een gitaar, d.w.z. minstens 6 m² bvb drie op twee meter.

Wijzelf komen in een verzorgde gelijke zwarte outfit.

Vraag ons vrijblijvend prijs. In functie van de duur en de plaats maken wij graag een aantrekkelijke aanbieding.